Big Ben, Londen

Ik kwam de hoek om lopen en toen zag ik hem. Het was heel mooi om te zien, de zon scheen en het goud blinkte mooi. Ik vind het echt het mooiste gebouw dat ik ooit gezien heb. Nog mooier dan de ‘Empire State Building’. Vooral de vorm en de architectuur vind ik er zo mooi aan.

Het was best moeilijk om te tekenen, want er zijn teveel details om het zo uit je hoofd te tekenen. Dus ik ging afbeeldingen zoeken en een beetje kijken hoe al die details eruit zagen. Dat was ook nog wel lastig, maar uiteindelijk is het wel mooi geworden.

Ik heb er een maand aan gewerkt. Hoe de hele omgeving en de huizen erachter eruit zagen heb ik opgezocht via google earth, plaatjes en bovenaanzicht kaarten.

Vanaf de overkant van de Theems heb ik schetsen gemaakt van de toren en die heb ik gebruikt om de toren te tekenen. De auto’s bussen en vrachtwagens die daar rijden heb ik ook getekend. Het gebouw erachter is een regeringsgebouw.

De eerste Big Ben tekening heb ik gemaakt toen ik 8 jaar was. Ik dacht vroeger dat het een kerk was in Londen, dus ik had een kerk-achtig gebouw gemaakt. Maar sommige details van de toren kloppen wel, zoals die raampjes op het dak. Ik wou Londen tekenen, je ziet er bijvoorbeeld ook de Tower of Londen op. Weliswaar vaag, maar ik weet dat dat ‘m is, dat kasteel met die muren er omheen. Andere kenmerken van Londen zoals de Theems en de dubbeldekker bussen heb ik er ook bij getekend.

4 Reacties

 1. Roy
  26 september 2010 | 12:11

  Ik teken zelf ook wel maar jouw tekeningen vind ik echt heel gaaf. Ik vind Londen erg mooi gemaakt, ik ben er nooit geweest maar het lijkt me leuk om te zien wat jij hebt getekend.

 2. Laureen
  31 december 2010 | 17:39

  Hee!

  Ik ben een groot Engeland fan, en kom er zo’n 4x per jaar. London is mijn favoriet! Alles is daar zo mooi! En de Big Ben, dat is het mooiste gebouw wat er bestaat! Ben je ook bij de Tower Bridge geweest? En in Harrods?

  Maar over de tekening:
  Ik probeer de Big Ben zelf ook vaak te tekenen, maar het lukt niet zo vaak.. Maar toen ik deze tekening zag, Bravo! Hij klopt, met de huizen en het gebouw heb je heel goed getekent! Heel erg Gedetailleerd (hoe schrijf je dat?)

  Maar heel knap gedaan! Je andere tekeningen zijn ook heel goed & knap!

  Laureen

 3. laurens
  4 januari 2011 | 12:46

  PRACHTIG MOET JE IETS MEE DOEN!!1

 4. ...
  16 november 2012 | 19:14

  je moet nog meer tekeningen erop zetten echt super mooi en instructies hoe je die maakt en zo.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>