Big Ben, Londen

Ik kwam de hoek om lopen en toen zag ik hem. Het was heel mooi om te zien, de zon scheen en het goud blinkte mooi. Ik vind het echt het mooiste gebouw dat ik ooit gezien heb. Nog mooier dan de ‘Empire State Building’. Vooral de vorm en de architectuur vind ik er zo mooi aan.

Het was best moeilijk om te tekenen, want er zijn teveel details om het zo uit je hoofd te tekenen. Dus ik ging afbeeldingen zoeken en een beetje kijken hoe al die details eruit zagen. Dat was ook nog wel lastig, maar uiteindelijk is het wel mooi geworden.

Ik heb er een maand aan gewerkt. Hoe de hele omgeving en de huizen erachter eruit zagen heb ik opgezocht via google earth, plaatjes en bovenaanzicht kaarten.

Vanaf de overkant van de Theems heb ik schetsen gemaakt van de toren en die heb ik gebruikt om de toren te tekenen. De auto’s bussen en vrachtwagens die daar rijden heb ik ook getekend. Het gebouw erachter is een regeringsgebouw.

De eerste Big Ben tekening heb ik gemaakt toen ik 8 jaar was. Ik dacht vroeger dat het een kerk was in Londen, dus ik had een kerk-achtig gebouw gemaakt. Maar sommige details van de toren kloppen wel, zoals die raampjes op het dak. Ik wou Londen tekenen, je ziet er bijvoorbeeld ook de Tower of Londen op. Weliswaar vaag, maar ik weet dat dat ‘m is, dat kasteel met die muren er omheen. Andere kenmerken van Londen zoals de Theems en de dubbeldekker bussen heb ik er ook bij getekend.

4 Reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()