Eifeltoren, Parijs

Ik ben drie of vier keer in Parijs geweest. Ik vind het een mooie sfeervolle stad. Het mooiste uitzicht heb je van de Arc de Triomf vind ik omdat je dan ook de Eifeltoren ziet. Wat vooral gaaf is van de Eifeltoren dat je bijna helemaal recht naar beneden kunt kijken. Bij veel hoge gebouwen, zoals de Empire State Building in New York, zit er een dikke rand waardoor je niet recht naar beneden kunt kijken. Maar bij de Eifeltoren kan dat dus wel en dat is best gaaf! Normaal heb je onderaan de Eifeltoren veel liften, trappen en allemaal winkeltjes en kassa’s en veel mensen. Maar dat heb ik allemaal weggelaten op de tekening omdat ik de constructie van de Eifeltoren goed wil laten zien en het anders zo rommelig zou worden. Ik heb veel gebouwen getekend waaronder twee hotels, een ziekenhuis en het Hoofdkantoor van Peugeot. Ik teken de gebouwen meteen en bedenk het ter plekke. Verderop kun je de vele woonwijken van Parijs zien.Ik heb dus de hoek getekend van het uitzicht van de Eifeltoren waar je vooral over de stad kijkt. De andere kant op kijk je over de Seine en een Paleis wat er achter ligt.

2 Reacties

  1. Mama
    22 september 2010 | 21:24

    Top, ben trots op je!!!!

  2. G.Heins-Krijgsman
    29 juli 2013 | 11:50

    Ik vind die tekeningen van Julian echt helemaal te gek. Als je ze goed wilt bekijken ben je wel even bezig. Ik kijk ook graag naar naïeve schilderkunst.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>