Gogo Desert landkaart

Het is een zelf verzonnen landkaart van verschillende gebieden. Hier is jungle, hier is steden, hier woestijn, daar grasland. Het zijn heel veel landen.

Er zit een geschiedenis bij deze landkaart die ik zelf heb bedacht terwijl ik de tekening maakte en ook nog achteraf. Eerst had je in het Zuiden de jungle en in het Noorden had je woestijn en ook grasgebied. Overal was het een warm klimaat. In het noorden had je de Arabieren en in het zuiden stammen van junglebewoners. Die junglebewoners werden slimmer en gingen steden bouwen. De geschiedenis is dus dat de Spanjaarden vanuit het Noordwesten en de Nederlanders vanuit het Noordoosten kwamen koloniseren. De Spanjaarden hadden van de Arabieren heel veel land veroverd, bijna alles. De Nederlanders deden het slimmer, die hadden van de Arabieren een klein stukje land veroverd.

Dus de Arabieren gingen vooral tegen de Spanjaarden vechten, waardoor de Nederlanders meer tijd hadden om zich te verdedigen en om meer vrienden te zoeken in het gebied. En ze gingen helemaal door naar het Zuiden, naar Tartra en daar sloten de mensen zich allemaal aan bij de Nederlanders. En dan hadden ze hier rechts allemaal hout en een nieuwe stad. En ze gingen graan produceren want de grond was heel vruchtbaar. Op een gegeven moment kwam er een burgeroorlog in Tartra en toen werd de stad verdeeld in een Noord en Zuid deel. Het Noordelijk deel was het groots en dat deel was van Nederland en het andere deel wilde onafhankelijk worden.

De Spanjaarden werden verslagen door de Arabieren, daar ging honderden jaren overheen. Maar er bleven nog vrijheidstrijders over die niet wilden worden veroverd door de Arabieren en dat landje bestaat nu nog steeds, dat heet Pico. En daar is nog steeds oorlog over. De rest van het Spaanse gedeelte is weer terug veroverd. Hier zie je nog zo’n oud fort uit die tijd, en allemaal spaanse namen. Hier woonden veel mensen en was veel industrie. De ex- en import was heel moeilijk, dus toen hebben ze een heel groot economisch kanaal gegraven zodat ze makkelijk alles konden verhandelen naar de wereld.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>