Marrakech

Deze tekening is geïnspireerd op mijn bezoek aan Marrakech. Ik was daar in Maart 2010. Het was een bijzondere ervaring om in zo’n hele ander cultuur te zijn. Overal waren kleine winkeltjes. Iedereen probeert iets te verkopen wat soms weleens irritant is. Volgens onze gids zijn er 40.000 winkeltjes in heel Marrakech. De slagerijen hebben het vlees gewoon half boven de straat hangen. Je kunt er ook veel fossielen uit de Sahara kopen waar je in Nederland meer dan het dubbele voor zou betalen. In de winkels worden veel kleren, schoenen, tassen, sieraden, messen, zilverwerk, potten, bekertjes, manden, doeken en nog veel meer verkocht. Die spullen worden in Marrakech zelf gemaakt of komen uit de omgeving.

Midden in deze tekening heb ik een grote Villa getekend met een garage en een auto ervoor. De bewoner van die villa heeft in de straat er omheen verschillende winkels. Er zijn verschillende garages op deze tekening, een bijvoorbeeld voor het vervangen van onderdelen en andere voor kleine simpele klusjes en korte onderhoudsbeurtjes. Er een is een grote bakkerij in mijn tekening. Die bakkerij staat helemaal rechts en je kunt die herkennen aan de rode pijltjes op het gebouw. Een aantal kleine winkeltjes verkopen ook het brood van deze bakkerij, dat kun je zien doordat die winkeltjes het rode pijltje van de grote bakkerij op hun winkel hebben. De toren is van een kleine moskee. Er loopt ook een eenbaanssnelweg door de tekening Bovenin is er een soort van uitzendbureau voor de buurt. Zo kunnen mensen makkelijk werk vinden. Er zijn internetcafés op verschillende plekken en in veel winkels kun je cola kopen. Naast de cola-stop bij de afrit worden er Cars en Scooters verkocht. Er is niet echt veel openbaar vervoer en daarom wordt er veel op scooters gereden. Op veel daken zie je terrasjes. De daken worden ook als open opslagplaats gebruikt.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>