New York 1936

Ik was in New York toen ik deze tekening maakte. Ik vond dat de stad precies was zoals je ‘m in de film of op tv ziet. Een hele aparte sfeer, heel druk maar ook heel veel ruimte. Alles daar sprak me erg aan, niet alleen de gebouwen, ook het Central Park en de Newyorkers zelf.

Ik vond het leuk om de Empire State Building te tekenen en toen ik die had getekend wilde ik ook de Chrysler Building tekenen. Toen ik die allebei af had dacht ik: ‘laat ik er een stad omheen maken’. Toen heb ik New York uit de jaren ’30 er omheen getekend.Ik heb voor die periode gekozen omdat je die veel in films ziet en in die periode zijn die gebouwen ook gebouwd.

Het verschil met Amsterdam is dat je in New York geen fietsen of scooters ziet, alleen maar auto’s en de gebouwen zijn veel hoger. In Amsterdam zijn de gebouwen veel ouder en is het rommeliger.

Ik heb deze tekening op verschillende plekken in New York gemaakt. Als we bijvoorbeeld gingen lunchen of bij de Starbucks zaten (dat zie je ook op de foto’s op mijn website) of in de lobby van het hotel, gewoon overal waar het kon.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>