‘Ons Streekblad’ over HOED expositie

MONNICKENDAM- In de Monnickendamse Hoed is een nieuwe tentoonstelling geopend, met werk van de jonge tekenaar Julian van Spankeren (1993). Al op heel jonge leeftijd maakte Julian eigenzinnige tekeningen van steden en gebouwen. En nog steeds maakt hij dit soort gedetailleerde tekeningen, in een originele authentieke stijl. Het zijn vaak verrassend fraaie composities, vrolijk en uitgesproken charmant. Hij tekent met potlood of viltstift op papier. Daarna worden de  tekeningen gefotografeerd en in beperkte oplage in een groter formaat op doek geprint. Julian is autodidact. Hij volgde nooit tekenles. Hij exposeerde eerder al diverse malen.

In de Hoed hangt nu een flinke selectie uit zijn werk. Tekeningen van grote steden zoals Amsterdam, New York, Londen, Parijs en Willemstad, maar ook fantasiesteden en landkaarten. Alles is heel complex en gedetailleerd weergegeven. Hij tekent de steden vanuit een helikopterview, alsof je er boven vliegt, terwijl hij de tekeningen zittend op de grond heeft gemaakt. Sommige tekeningen zijn van een paar jaar gelden, andere zijn recenter. Het meerendeel is dus werk van tiener, maar het zijn zeker geen kindertekeningen. Daarvoor is de kwaliteit te hoog. De tekeningen laten je letterlijk even zweven, brengen je even uit evenwicht en laten je vanuit een ander perspectief kijken. De tentoonstelling blijft tot half januari te zien en is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de Hoed. Zie ook: www.huisartsenmonnickendam.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>