Stad uit de 19e eeuw

Dit is een industriële havenstad. Er zijn veel fabrieken en havens. Er worden stenen, dakpannen, vanalles gemaakt. Veel dingen van klei want dat is een grondstof uit de omgeving.

Het bestaat uit 5 eilanden. Je hebt een villa eiland en een boereneiland en er is een kolenmijn op dat eiland. Een woonstuk en nog een woonstuk en een algemene stad.

Voor de productie van die dakpannen etc. zijn er arbeiders nodig en die hebben weer eten nodig, dus er zijn ook weer winkels en boeren en daar moeten ook weer mensen voor werken dus er zijn ook veel huizen en die worden weer verhuurd en die fabrieken hebben ook een eigenaar en de haven heeft ook een eigenaar. Er is ook legerbescherming, allemaal forten en daar is ook weer een kolonel van. Er is ook een hele villawijk voor al die mensen met een hoge status. Er zijn veel boten en uit Duitsland komen ook veel boten via die rivier. En er zijn veel hijskranen en hier zijn ze bezig om een nieuwe kade te maken.

Ik kwam op het idee om deze tekening te maken toen ik bij mijn opa Kees was. Hij was zijn tuinpad opnieuw aan het bestraten (want hij ging een nieuwe waterleiding aanleggen naar zijn schuur). Toen ik daar was om te helpen vond ik een mislukte steen op zijn put, die wou ik gebruiken om een steen korter te maken. Toen zei mijn opa: ‘Nee, dat moet je niet doen want dit is een letterlijk misbaksel. Dat vond hij grappig. Ik bedacht me toen dat die stenen in een fabriek werden gemaakt van klei en zo kwam ik op het idee om zo’n fabriek te tekenen. En toen kwam er dus een hele stad omheen en dacht ik ‘ja, dan is er eten nodig’ enzovoorts.

De tekening bestaat uit vier A3 vellen en is de grootste die ik ooit gemaakt heb.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>