Stukje in ‘Ons Streekblad’

Ook het plaatselijke ‘Ons streekblad’ besteedt aandacht aan Julians expositie in Monnickendam. Het enthousiaste stukje staat ook op op hun website, samen met nog een stel extra foto’s van de feestelijke opening.

Ons streekblad (woensdag 15 juni 2011)

Swingende steden op doek van scholier

MONNICKENDAM – Een eigen expositie. Monnickendammer Julian van Spankeren opende op 10 juni in lunchcafé Coffee & Cacao zijn eigen expositie van swingende schilderijen. ‘Ik ben nu heel druk met school, maar in de zomervakantie ga ik weer aan de gang met mijn tekenwerk’.

De schilderijen van Van Spankeren zijn één en al beweging, kleur en vol verhalen. Het zijn schilderijen waar men vrolijk van wordt. Stuk voor stuk zijn het originele composities van steden als Amsterdam, Londen, New York, Willemstad en Marrakech. Maar ook van fantasiesteden en landkaarten. Julian heeft al eerder exposities gehad in Amsterdam en gaf zelfs zijn schilderij van het Centraal Station in 2009 aan de toenmalige burgemeester van Amsterdam. De schilderijen blijven nog een tijdje hangen bij Coffee & Cacao aan Zuideinde 3, dus voor iedereen toegankelijk.

Met dank aan Ria Houweling (Waterland in Beeld) voor de onderstaande foto’s

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>